close
Editorial

Scara MERCALLI pentru jurnalisti

20161024054602

0 – I grade Mercalli (nu se simte, seism inregistrat doar de aparate, 2 grade Richter in Vrancea): VAL DE CUTREMURE IN ROMANIA. Autoritatile sunt in ALERTA MAXIMA. Se intampla ceva NEOBISNUIT in maruntaiele pamantului! Romania s-a cutremurat!

II grade Mercalli (simtit de putine persoane sub forma unei vibratii usoare, aprox 2-3 grade Richter in Vrancea): Clarvazatoarea a avut dreptate! VOM PLATI cu varf si indesat! Nici PAMANTUL nu ne mai suporta! Specialistii AVERTIZEAZA urmeaza CUTREMURUL CEL MARE si inundatii DEVASTATOARE in Bucuresti! Cutremur PUTERNIC in Romania! Ce se INTAMPLA in ZONA SEISMICA VRANCEA!

III grade Mercalli (simtit de persoanele aflate la nivelurile superioare, aprox 3 grade Richter in Vrancea): Capitala e PANDITA de o mare CATASTROFA! Au aparut deja PRIMELE SEMNE, iar SPECIALISTII se tem de un SCENARIU GROAZNIC! Cutremur PUTERNIC in VRANCEA! Ce spune seful INFP! INFP a inregistrat un cutremur MARE!

IV grade Mercalli (simtit asemenea vibratiilor unui camion care ar lovi cladirea): Clarvazatoarea face ANUNTUL TERIFIANT! CUTREMUR DE 8 GRADE!!! Romania zguduita de CUTREMUR! Seism IMPORTANT in Romania! AUTORITATILE sunt in stare DE ALERTA si COD ROSU! Pericol MAJOR pentru Romania! Ne asteapta APOCALIPSA? DEZASTRUL urmeaza SA SE INTAMPLE! Profetie TERIFIANTA! Ipoteza TERIBILA care poate PULVERIZA Romania!

V grade Mercalli (simtit aproape de toti, geamuri sparte, obiecte instabile): Cum arata harta cutremurelor in Romania! Specialistii fac ANUNTUL de care se temea TOATA LUMEA! Oamenii tipa cuprinsi de PANICA in timp ce PAMANTUL SE ZGUDUIE INGROZITOR!!! Imaginea DEZASTRULUI! Cutremur dupa cutremur! Se ZGUDUIE pamantul! Un SPECIALIST in CUTREMURE ne AVERTIZEAZA!!! FOC si CUTREMUR in Romania! Ne asteapta VREMURI GRELE! SOCANT!!! Ce URMEAZA sa se INTAMPLE Romania va fi PUSTIITA!

VI grade Mercalli (simtit de toti, tencuiala cade, cladirile sufera avarii, avarii insemnate la cladirile slab executate): Cutremur NEOBISNUIT DE PUTERNIC! Bucurestiul DISTRUS de seism! CASE PRABUSITE!!! Clarvazatorii NE ADUC VESTEA CUMPLITA! CE VA URMA! Val de CUTREMURE matura ROMANIA de la un cap la altul!! Oameni ramasi fara AGONISEALA DE O VIATA! Ipoteza SOC a specialistilor! Este PRAPAD! Ce ne asteapta! Se intampla ceva in VRANCEA! Vesti TULBURATOARE! Ne asteapta UN DEZASTRU si mai MARE! CUTREMURUL URIAS zguduie ROMANIA! VIZIONARII au avut DREPTATE!!! AFLA ce urmeaza SA TI SE INTAMPLE! DEZVALUIRI SOCANTE! NIMENI nu se astepta la ASTA! Profetii SINISTRE!

VII grade Mercalli: din pacate de aici mai departe jurnalistii nu vor mai putea sa se exprime deoarece si-au consumat deja bagajul de cuvinte astfel incat, in cel mai fericit caz, vor incepe sa inventeze cuvinte noi in titluri, de genul: O cuzdra GLOCA a BUDLANIT STECOS un bocru si VA CUDRACI BOCRISORUL!!!

Alex

The author Alex

Leave a Response